De 5 högsta byggnaderna i världen

2022-12-07

Det finns en hel del olika höga byggnader runt om i världen. Här idag kommer vi lista de fem högsta i världen.

Nu sätter vi igång!

1. Burj Khalifa

Burj Khalifa i Dubai, Förenade Arabemiraten, är för närvarande världens högsta byggnad. Det mäter 828 meter högt och har 160 våningar.

Byggnaden invigdes 2010 och har blivit en ikonisk symbol för Dubais moderna och innovativa design. Burj Khalifa har flera observationsterrasser och en utsiktspunkt som erbjuder en spektakulär utsikt över staden och öknen.

2. Merdeka 118

Merdeka 118 i Malaysia är världens näst högsta byggnad. Den är 678 meter hög, och det finns totalt 118 våningar.

I byggnaden finns allt från restauranger, ett hotell, ett gym, ett spa, en pool och en utsiktsplats.

3. Shanghai Tower

Shanghai Tower är belägen i Shanghai, Kina, och är den tredje högsta byggnad, med en höjd av 632 meter och 128 våningar.

Byggnaden stod färdig 2015 och har en futuristisk design som gör den till en av de mest imponerande strukturerna i världen. Shanghai Tower är ett exempel på hur modern teknik och design kan skapa något som utmanar vårt synsätt på vad som är möjligt.

4. Makkah Clock Royal Tower

Makkah Clock Royal Tower, även känd som Abraj Al Bait, är en skyskrapa som ligger i Mekka, Saudiarabien. Med en höjd på 601 meter och 76 våningar är det den fjärde högsta byggnaden i världen.

Byggnaden är en del av ett större komplex som inkluderar flera andra skyskrapor, hotell och en shoppinggalleria.

5. Ping An International Finance Centre

Ping An International Finance Centre är en imponerande skyskrapa i Shenzhen, Kina. Med en höjd på 599,1 meter och 115 våningar är det för närvarande den femta högsta byggnaden i världen och den högsta i Kina.

Byggnaden innehåller kontorslokaler, hotell, shoppinggallerior och en utsiktsvå som ger besökarna en fantastisk utsikt över staden.